Knjižnica Mirka Ilešiča Pravne fakultete Univerze v Mariboru

 


Predstavitev baze WestLaw

 

Naša fakulteta od leta 2016 naprej naroča več baz, specializiranih za pravnike, med njimi tudi bazo WestLaw.

Obveščam Vas, da bo v četrtek, 21.9 ob 13:30 v Senatni sobi UM PF potekal webinar v organizaciji ponudnika baze WestLaw, Thomson Reuters, o uporabi baz WestLaw International in WestlawUK.

Na račun te baze smo pridobili e-dostop do revij kot so European intellectual property review, European competition law review, European law review, Journal of business law, Public procurement law review ter dostop do več kot 100 kvalitetnih pravnih revij in hkrati dostop do dokumentov in pravnega gradiva s področja ZDA, Anglije, Avstralije, Kanade, Hong Konga in Evropske unije.

Vabimo Vas, da se predstavitve udeležite!


Pomembnejše pravne baze
 

  • IUSInfo (informacijski sistem pravnih in poslovnih vsebin Republike Slovenije (RS) in EU) - dostop samo iz knjižnice
  • Tax-Fin-Lex (podatkovna zbirka, ki na enem mestu vsebuje vso veljavno (slovensko) zakonodajo (LEX) v obliki čistopisov s povezavami na sodno prakso ter davčne (TAX) in računovodsko-finančne informacije kot so pojasnila, nasveti (FIN) - dostop samo iz knjižnice
  • Beck-Online Premium (nemško pravo) - dostop samo iz knjižnice
  • RDB (avstrijsko pravo) - dostop samo iz knjižnice
  • HeinOnline (Amerika, Kanada, Anglija, EU) - mogoč tudi oddaljeni dostop
  • WestLaw (Anglija, EU, Avstralija, Kanada, Hong Kong, Amerika) - mogoč tudi oddaljeni dostop
  • JSTOR (pravo, pravna zgodovina) - mogoč tudi oddaljeni dostop

Ker je baz veliko, predlagam, da se poslužujete naprednega iskalnega orodja UM:NIK, ki omogoča hkratno iskanje po vseh bazah (pozor: v UM:NIK niso vključene baze Beck, RDB, Westlaw, IUS-Info in Tax-Fin-Lex).

Oddaljen dostop oz. dostop od doma je mogoč za študente z urejenim statusom in zaposlene na univerzi, ki so vpisani v eno od knjižnic Univerze v Mariboru. Za uspešno prijavo potrebujete številko članske izkaznice knjižnice in geslo za COBISS/OPAC, ki si ga lahko kasneje tudi spremenite na naslovu http://www.izum.si->COBISS-> "Moja knjižnica".

Geslo dobite v naši knjižnici.

Seznam ostalih baz, do katerih imamo urejen dostop, je na strani http://www.pf.um.si/sl/elektronski-viri.


Delovni čas

DELOVNI ČAS v SEPTEMBRU:

PON - PET od 8.00 do 16.00 ure.

Od 8.00 - 15.00 ure so vam na voljo vse storitve, ki jih ponuja naša knjižnica, od 15.00-16.00 pa le izposoja/vračilo in morebitno tiskanje, fotokopiranje ali skeniranje gradiva.