Novice

Pravna fakulteta Univerze v Mariboru je gostila enega uglednejših odvetnikov iz ZDA, Rona Cordovo

Datum objave: 30.05.2018 | Datum poteka: 31.12.2018

Novica je potekla!

Ron Cordova je na treh predavanjih predstavil temo "Introduction to common law criminal concepts and jurisprudence" in študentom omogočil vpogled v ameriško kazensko pravo in anglosaške pravne sisteme sploh - tako iz zornega kota kazenskega kot ustavnega prava.

Ron Cordova se prvenstveno ukvarja z zastopanjem strank v kazenskopravnih zadevah. Med letoma 1976 in 1978 se kalil v okviru legislature zvezne države Kalifornije, kjer je med drugim prevzel vlogo podpredsednika odbora za sodstvo, sodeloval pa je tudi v odboru za revizijo kazenskega zakonika. Odkar je opustil delo v zakonodajnem telesu Kalifornije, pa že 36 let svoje pravniške dejavnosti posveča odvetniškemu poklicu v okrožju Orange County.

Zaradi uspešnega opravljanja odvetniškega poklica si je Ron Cordova prislužil vrsto prestižnih nagrad. Med drugim si je v postopku medsebojnega ocenjevanja odvetnikov prislužil najvišjo oceno, rating AV (Preeminent). Od leta 2007 so mu devetkrat podelili naslov Southern California Super Lawyer, Newsweek Magazine pa ga je v letih 2011, 2012 in 2013 uvrstil na seznam najboljših odvetnikov v ZDA. Tudi OC Metro Magazine ga od 2009 vsako leto uvrsti na seznam petih najboljših odvetnikov v okrožju Orange County.