Novice

Strokovna delavnica Aktualna vprašanja delovnega prava - "povezujmo teorijo s prakso" uspešno za nami

Datum objave: 15.03.2018 | Datum poteka: 31.12.2018

Novica je potekla!

Štirideset udeležencev letošnje strokovne delavnice AKTUALNA VPRAŠANJA DELOVNEGA PRAVA - Povezujmo teorijo s prakso, ki jo organizira Inštitut za delovna razmerja in socialno varnost Pravne fakultete Univerze v Mariboru je z zanimanjem poslušalo predavanja višje sodnice - svetnice predsednice Višjega delovnega in socialnega sodišča RS mag. Biserke Kogej Dmitrovič, upokojenega sodnika Vrhovnega sodišča RS mag. Ivana Robnika in ustavne sodnice dr. Etelke Korpič - Horvat. Po odmoru so sledila še tri predavanja in sicer predavanje dr. Katarine Kresal Šoltes iz Inštituta za delovno pravo pri PF Ljubljane in predavanje redne profesorice Pravne fakultete Maribor dr. Darje Senčur Peček ter predavanje vabljenega gosta g. Marjana Papeža, generalnega direktorja ZPIZa.

Po kosilu so se udeleženci konference razdelili v skupine in se v zeleni dvorani Hotela Vivat lotili reševanja primerov iz prakse. Zvečer je sledilo prijetno druženje ob dobrotah prekmurske kuhinje.

Sobota, 10.3.2018, je bila namenjena odgovorom na vprašanja in razpravi o primerih, ki so jih udeleženci reševali v skupinah.

Na srečanje tudi prihodnje leto.