Novice

Predtekmovanje Vis Moot - v Ljubljani zmagala ekipa Pravne fakultete Univerze v Mariboru

Datum objave: 23.03.2018 | Datum poteka: 31.12.2018

Novica je potekla!

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Mariboru v sestavi študentov in študentk Leon Brulc, Stefan Danojević, Vivian Mohr, Mihael Pojbič, Barbara Smogavc, Hana Šrot in Petra Zupančič se pod mentorstvom doktorske študentke Line Burkelc Juras in asistenta Denisa Bagrizabehija že od septembra 2017 aktivno pripravlja na mednarodno pravniško tekmovanje Willam C. Vis International Commercial Arbitration Moot. V sklopu priprav je tekmovalna ekipa dosegala dobre rezultate na organiziranih predtekmovanjih v Brnu, Mariboru, Pragi, Beogradu in Zagrebu ter tako izpopolnjevala svoj nastop z namenom, da se čim bolj pripravi na finalno tekmovanje na Dunaju.

Na dobro organiziranem predtekmovanju v Ljubljani, ki se je odvilo včeraj v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, sta se v prvem delu tekmovanja Vivian Mohr in Hana Šrot najprej pomerili proti Charles University iz Prage, v drugem delu pa sta se Stefan Danojević in Petra Zupančič pomerila proti ekipi iz Guadalajara iz Mehike. Tekmovalci so na ocenjevanju ustnih nastopov dosegli visoke točke in uvrstili Pravno fakulteto Maribor na prvo mesto izmed vseh sodelujočih ekip, v Maribor pa poleg priznanja za najboljšo ekipo prinesli tudi knjižno nagrado International Commercial Arbitration avtorja Gary B. Born, podarjeno s strani Wolters Kluwer Law & Business.

Včerajšnja zmaga v Ljubljani predstavlja za člane ekipe tik pred odhodom na Dunaj ta konec tedna veliko spodbudo in potrditev kvalitetnega dela, zagotovo pa bo predstavljal tudi dodatno motivacijo mlajšim študentom za sodelovanje na podobnih tekmovanjih in osvajanje novih izkustev in znanj v prihodnje.

Tudi na finalnem delu tekmovanja, to bo potekalo na Dunaju od 23. 03. 2018 do 29. 03. 2018, želimo našim študentom, da bi uspešno zastopali fakulteto in dosegli čimboljši rezultat.