Novice

Študenti Pravne fakultete Maribor so ZMAGOVALCI tekmovanja MUNLawS v letu 2018

Datum objave: 06.11.2018 | Datum poteka: 31.12.2020

Novica je potekla!

Študenti Pravne fakultete Univerze v Mariboru so se pod mentorstvom asistenta Jana Stajnka, med 26. in 28. oktobrom 2018 udeležili tekmovanja MUNLawS, ki je potekalo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Tekmovalci Aljoša Polajžar, Mihael Pojbič, Tamára Cheles Coelho in Iza Beširević so Pravni fakulteti Univerze v Mariboru priborili prestižen naziv Best University Delegation.

Posebej gre izpostaviti tekmovalca Aljošo Polajžarja, ki si je prislužil naziv Best University Delegate v okviru Sveta za človekove pravice ZN. Tudi Tamára Cheles Coelho si je zaradi odličnega nastopa prislužila Honorable Mention in uvrstitev med 5 najboljših delegatov v okviru Sveta za človekove pravice ZN, Mihael Pojbič pa Honorable Mention zaradi odličnega nastopa v simulaciji postopka pred Stalnim arbitražnim sodiščem.

Našim izvrstnim študentom iskreno čestitamo.

MUNLawS je tekmovanje v okviru Model United Nations (MUN) konferenc. Na teh se po pravilih postopka, ki veljajo za posamezen odbor mednarodne organizacije, obravnavajo pereče teme, ki pestijo mednarodno skupnost. Vsak delegat predstavlja po eno državo članico posameznega odbora, debata pa v celoti poteka v angleškem jeziku, kar pripomore ne le h krepitvi retoričnih in pogajalskih sposobnosti, ampak tudi bogatenju besedišča. Od leta 2013 se je konference MUNLawS udeležilo več kot 500 udeležencev iz 30 držav in 4 kontinentov.

Za organizacijo tekmovanja in fotografije se zahvaljujemo Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.