Obvestila za študente

AIJA Best International Future Lawyer Award - pokaži svoje strokovno znanje, pravno argumentacijo in kreativnost, rok za prijavo je 15. maj 2018

Datum objave: 14.03.2018 | Datum poteka: 16.05.2018

Obvestilo je poteklo!

Mednarodno združenje odvetnikov in gospodarskih pravnikov AIJA (fr. Association Internationale des jeunes avocats) vas vabi k sodelovanju na natečaj Best International Future Lawyer Award 2018.

AIJA je mednarodna organizacija s 55-letno tradicijo. Združuje okoli 2500 mladih odvetnikov in gospodarskih pravnikov do 45. leta. Na tak način se povezuje približno 700 odvetniških pisarn in 60 gospodarskih družb iz 85 držav. Namen organizacije je spodbujanje strokovnega sodelovanja ter sklepanje širših poznanstev in prijateljstev med mladimi pravniki.

Best International Future Lawyer Award je priložnost za študente prava vseh ravni, da pokažejo svoje strokovno znanje, pravno argumentacijo in kreativnost. Tema letošnjega eseja je primerjava kontinentalnega in anglosaksonskega pravnega reda, in sicer "The moon is now colonized, you are in charge of its legislation. How do you handle it? In this context, would civil and common law systems be merged, if not, which one would prevail?"

Esej, ki ga lahko pripravi tudi več študentov v soavtorstvu, bodo ocenjevali izkušeni in za to posebej izbrani pravni strokovnjaki. Najboljši esejist/esejisti bodo nagrajeni s triletnim članstvom v AIJA-i, objavo eseja na spletni strani in v publikaciji AIJA-e ter brezplačno kotizacijo (vključujoč stroške bivanja in transporta) na letnem kongresu med 28. avgustom in 1. septembrom 2018 v Bruslju. To pa je izjemna priložnost za spoznavanje in mreženje s približno 700 pravniki iz celega sveta.

Več o možnosti sodelovanja, kakor tudi o preostalih informacijah v zvezi z združenjem je mogoče izvedeti nauradni spletni strani AIJA-e.

Rok za oddajo eseja je 15. maj 2018.

Za vsa pojasnila smo vam na voljo na zgornjih kontaktnih podatkih.
Marcel Hajd