Obvestila za študente

Predavanje odvetnika Rona Cordove - Introduction to common law criminal concepts and jurisprudence

Datum objave: 17.05.2018 | Datum poteka: 23.05.2018

Obvestilo je poteklo!

Pravna fakulteta Univerze v Mariboru bo gostila enega uglednejših odvetnikov iz ZDA, Rona Cordovo. 

Ron Cordova bo na treh predavanjih predstavil temo "Introduction to common law criminal concepts and jurisprudence", kar bo študentom omogočilo vpogled v ameriško kazensko pravo in anglosaške pravne sisteme sploh - tako iz zornega kota kazenskega kot ustavnega prava."

Udeležba je brezplačna, potrebno se je prijaviti (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSciNQtMVRLx3pxgZrk_8jjsYpyKPenE8qvaRRNoiMp0OMfFKQ/viewform?c=0&w=1). Predavanja bodo potekala v angleškem jeziku.

Ron Cordova se prvenstveno ukvarja z zastopanjem strank v kazenskopravnih zadevah. Med letoma 1976 in 1978 se kalil v okviru legislature zvezne države Kalifornije, kjer je med drugim prevzel vlogo podpredsednika odbora za sodstvo, sodeloval pa je tudi v odboru za revizijo kazenskega zakonika. Odkar je opustil delo v zakonodajnem telesu Kalifornije, pa že 36 let svoje pravniške dejavnosti posveča odvetniškemu poklicu v okrožju Orange County.

Zaradi uspešnega opravljanja odvetniškega poklica si je Ron Cordova prislužil vrsto prestižnih nagrad. Med drugim si je v postopku medsebojnega ocenjevanja odvetnikov prislužil najvišjo oceno, rating AV (Preeminent). Od leta 2007 so mu devetkrat podelili naslov Southern California Super Lawyer, Newsweek Magazine pa ga je v letih 2011, 2012 in 2013 uvrstil na seznam najboljših odvetnikov v ZDA. Tudi OC Metro Magazine ga od 2009 vsako leto uvrsti na seznam petih najboljših odvetnikov v okrožju Orange County.