Novice

Pri Univerzitetni založbi Univerze v Mariboru izšla publikacija z naslovom: Protecting Children's Rights in Civil, Criminal and International Law – Under a Touch of Digitalization

Datum objave: 18.04.2024 | Datum poteka: 31.12.2099

Pri Univerzitetni založbi Univerze v Mariboru je pod uredništvom doc. dr. Cocoa Mariusa Mensaha izšla elektronska in tiskana publikacija z naslovom Protecting Children's Rights in Civil, Criminal and International Law – Under a Touch of Digitalization.

Zaščita otrokovih pravic v civilnem, kazenskem in mednarodnem pravu – pridih digitalizacije. Publikacija se osredotoča na ključne teme zaščite otrokovih pravic v civilnem, kazenskem in mednarodnem pravu. V današnjem hitro razvijajočem se digitalnem okolju je zagotavljanje blaginje in pravic otrok postalo kompleksnejše, a hkrati nadvse pomembno. Ta celovit pregled se poglobi v večplastne pravne okvire in izzive, povezane z otrokovimi pravicami v različnih pravnih področjih. Od vprašanj varstva in vzgoje ter izobraževanja do kazenskega prava mladoletnikov in mednarodnih pogodb. Pričujoča publikacija ponuja vpoglede v razvijajoči se okvir zakonodaje o zaščiti otrok. Z osredotočenostjo na navigiranje vpliva digitalne dobe na otrokove pravice ta publikacija služi kot dragocen vir za pravne strokovnjake, oblikovalce politik, učitelje in zagovornike, ki so posvečeni varovanju pravic in blaginje otrok. 

Publikacija je dostopna na https://press.um.si/index.php/ump/catalog/book/872.