Obisk in predavanja naših profesorjev in zaposlenih na tujih univerzah

LETO 2023/2024
maj 2024

Prof. dr. Suzana Kraljić (Erasmus+ izmenjava), Pravna fakulteta, Univerze v Lizboni, Portugal

april 2024Asis. Jan Stajnko, (Erasmus izmenjava), Pravna fakulteta Univerze v Torinu, Italija
marec 2024

Doc. dr. Cocou Marius Mensah (Erasmus izmenjava), Pravna fakulteta Univerze v Orleansu, Francija

jan. 2024

Prof. dr. Suzana Kraljić (vabljeno gostujoče predavanje), Pravna fakulteta Univerze v Zagrebu, Hrvaška

Doc. dr. Cocou Marius Mensah (Erasmus izmenjava), Pravna fakulteta Univerze v Lyonu, Francija

oktober 2023

 Asist. Živa Šuta, Faculty of Law, University of Copenhagen, Denmark (Erasmus+ Mobility)

 

LETO 2022/2023
sept. 2023

Prof. dr. Tjaša Ivanc, Faculty of Law, University of Akureyri, Iceland (Erasmus+  Mobility)

 
sept. 2023

Prof. dr. Vesna Rijavec, Faculty of Law, University of Akureyri, Iceland (Erasmus+  Mobility)

 
junij 2023

Doc. dr. Cocou Marius Mensah, Faculty of Law, University of Podgorica, Montenegro (Erasmus+  Mobility)

 
junij 2023

Jan Stanjko, Faculty of Law, Nelson Mandela University, SAR (Erasmus+  Mobility)

 
maj 2023

Prof. dr. Suzana Kraljić, (Erasmus izmenjava), Pravna fakulteta Univerze na Malti, Malta

 
januar 2023Izr. prof. dr. Petra Weingerl, European private law and sustainability : the example of consumer law : lecture in the Programme in European Private Law for Postgraduates held in Zagreb at the Faculty of Law of the University of Zagreb from 23 January - 27 January 2023. [COBISS.SI-ID 146247427] 
november 2022

Prof. dr. Suzana Kraljić, New challenges of parenthood : 4 hours of lectures for students, Erasmus+ (STA), University of Istanbul, Turkey, 16.-18. 11. 2022. 

 
april 2023Rebeka Livić, Faculty of Law, University of Katowice, Poland, (Erasmus+  Mobility) 
november 2022Mag. Natalija Orešek, Faculty of Law, University of Istanbul, Turkiye, (Erasmus+  Mobility) 
november 2022Bernarda Pevec, Faculty of Law, University of Istanbul, Turkiye, (Erasmus+  Mobility) 

 

LETO 2021/2022

november
2022

Izr. prof. dr. Suzana Kraljić, New challenges of parenthood : 4 hours of lectures for students, Erasmus+ (STA), University of Istanbul, Turkey, 16.-18. 11. 2022. [COBISS.SI-ID 130479363]
kategorija: SU (S)
 
marec 2022Izr. prof. dr. Suzana Kraljić,Patient rights: from legislation to case-law : 4 hours of lectures as part of Erasmus+ staff mobility for teaching at Faculty of Health Sciences of Ordu University, Turkey on March 16, 2022. [COBISS.SI-ID 101833219] 
feb. - maj 2022Doc. dr. Petra Weingerl, EU law and policy : 45 hours of lectures, Dipartimento di Scienze Politiche e Sociali (DiSPeS), Università degli Studi di Trieste, February-May 2022. 2022. [COBISS.SI-ID 139443971]
kategorija: SU (S)
 
marec 2022Izr. prof. dr. Suzana Kraljić je 16. marca 2022 izvedla gostujoče predavanje z naslovom “Patients’ Rights: from legislation to case-law”. Predavanje je bilo del obiska Erasmus+ programa, v sklopu katerega je izr. prof. dr. Suzana Kraljić v času od 14. do 18.3.2022 obiskala University of Ordu v Turčiji, s katero sodeluje Fakulteta za zdravstvene vede UM, kjer je naša profesorica prav tako nosilka in izvajalka večih predmetov. Obisk je bil namenjen tudi izmenjavi dobrih praks in krepitvi medsebojnega fakultetnega sodelovanja.
jan. 2022   

Izr. prof. dr. Suzana Kraljić je 19. januarja 2022 izvedla online predavanje na priznani Higher School of Economics – National Research University iz Moskve (Rusija).

Izr. prof. dr. Suzana Kraljić se je odzvala povabilu prof. dr. Darie V. Chernyaevae ter izvedla predavanje na temo »Animals in Family and Succesional Law«.

V svojem 90 minutnem predavanju je predstavila pravna izhodišča za urejanje pravnega varstva živali v slovenski zakonodaji. Posebno pozornost pa je posvetila položaju živali in njihovi usodi ob razvezi zakonske zveze ter v primeru dedovanja.

 

LETO 2020/2021
nov. 2021

Izr. prof. dr. Suzana Kraljić (november 2021), Pravna fakulteta, Bilim University of Antalya, Turčija

sept. 2021

Katja Drnovšek, obisk v sklopu bilateralnega projekta, Pravna fakulteta, University of Podgorica, Črna gora

 
sept. 2021

Izr. prof. dr. Suzana Kraljić, obisk v sklopu bilateralnega projekta, Pravna fakulteta, University of Podgorica, Črna gora

 

 

LETO 2019/2020
5. marec

Prof. dr. Matjaž Tratnik in doc. dr. Petra Weingerl sta 5. marca 2020 predavala na Pravni fakulteti Karlove univerze v Pragi. Na povabilo Češkega društva za mednarodno pravo in Oddelka za mednarodno pravo Karlove univerze sta predavala na temo diplomatske zaščite. Pri tem sta izpostavila nove trende, predvsem v zvezi s položajem posameznika, ter vpliv evropskega povezovanja na ta uveljavljen koncept mednarodnega prava. 

feb. 2020

 

Izr. prof. dr. Suzana Kraljić je v času od 17. do 20. februarja 2020 obiskala v sklopu Erasmus+ programa Pravno fakulteto Univerze v Bukarešti. Obisk je bil namenjen krepitvi medfakultetnega sodelovanja. Prav tako pa je izvedla predavanja za njihove študente prve in druge stopnje na temo »Slovenian New Family Code – Selected Issues«.

november 2019TOPLAK, Jurij. European Court of Human Rights and States' Domestic Courts : javno predavanje za profesorje (Law School lunch talk), Washington and Lee University School of Law, and the Law, Justice and Society Program, Center for International Education, 4. november 2019. 2019. [COBISS.SI-ID 5811243]
 
 

 

LETO 2018/2019
dec. 2019

Izr. prof. dr. Suzana Kraljić in Jasmina Klojčnik sta v času od 17. do 20. decembra 2019 obiskali Pravno fakulteto Leibnitz University v Hannovru, Nemčija. Izr. prof. dr. Suzana Kraljić je opravila gostujoče predavanje pri prof. dr. Christianu Wolfu in njegovem predmetu "lnternationales Zivilprozessrecht" na temo »Selected issues of Slovenian Family Law”.

 

dec. 2019Prof. dr. Janja Hojnik je v okviru Erasmus gostovanja za profesorje gostovala na Pravni fakulteti v Maastrichtu, kjer je opravila predavanja na dveh raziskovalnih seminarjih. V okviru Centra za evropsko pravo je predavala o diskriminatornih cenah na enotnem trgu EU, na ravni fakultete pa še o sodobnih izzivih vrednotenja pravne znanosti. Slednji seminar je bil še posebej pomemben, upoštevajoč, da Nizozemske univerze orjejo ledino pri postavljanju novih pristopov k vrednotenju raziskovalnega dela.
april - maj

Izr. prof. dr. Suzana Kraljić je bila med 15.4. in 14.5.2019 gostujoča predavateljica na Međimurskem veleučilištvu u Čakovcu na Hrvaškem, kjer je opravila 21 ur predavanj v hrvaškem jeziku.

Teme njenih predavanj so bile:

  • »Osnove trgovačkog prava –  s perpektive novog slovenskog Obitejskog zakona«;
  • »Upotreba robota u turizmu i ugostiteljstvu – mit ili već realnost«;
  • »Osnove prava EU – odabrane teme«;
  • »Pravo i zdravstveni turizam«.

januar - februar 

Izr. prof. dr. Suzana Kraljić je bila med 23.1. in 22.2. 2019 gostujoča predavateljica na priznani Pravni fakulteti ELTE (Eötvös Loránd University) v Budimpešti na Madžarskem, kjer je opravila 21 ur predavanj. Teme njenih predavanj so bile:

a) “Understanding Child’s Best Interest Standard”;

b)“Adoption in 21st Century – between a Wish and Reality”;

c) “Patient’s Rights and Responsibilities – selected issues”.

 

LETO 2017/2018
december

Doc. dr. Petra Weingerl je 14. decembra 2018 na Pravni fakulteti Univerze v Sarajevu izvedla gostujoče predavanje o svoboščinah notranjega trga EU, hkrati pa sodelovala na okrogli mizi "How to educate students about human rights - challenges and perspectives" (http://www.unsa.ba/en/doga%C4%91aji/round-table-how-educate-students-about-human-rights-challenges-and-perspectives). Sodelovala je tudi pri zaključnem tekmovanju - simulaciji postopka pred Evropskim sodiščem za človekove pravice.

januar - majV študijskem letu 2017/2018 je doc. dr. Petra Weingerl izvedla več gostujočih predavanj v okviru predmeta "European Union Law" Pravne fakultete Univerze v Oxfordu, za študente s kolidžev New in Exeter. 
            februar

Izr. prof. dr. Suzana KRALJIĆ je 28. februarja predavala na Pravni fakulteti Masaryk University v Brnu na Češkem. Predavala je na temo »Slovenian Family Law – recent developments and changes«.

 

LETO 2016/2017
              marec

Dr. Janja Hojnik je 27. marca 2017 predavala na Pravni fakulteti Univerze v Beogradu, v okviru Magistrskega študijskega programa evropskih integracij na temo: "EU law on 'buy national' campaigns – balancing single market and protectionist motives by Member States“.
 

* na fotografiji: izr. prof. dr. Janja Hojnik ter dva študenta naše fakultete, ki študirata v Beogradu in sta se njenega predavanja tudi udeležila.
Maja Platnjak študira na magistrskem programu evropskih integracij, Dejan Sedlarević pa na dodiplomskem študiju Pravne fakultete Univerze v Beogradu.

marecDr. Darja Senčur Peček je dne 23.3.2017 predavala na temo "Precarious work in Slovenia" na International Seminar - Precarious Work, Current reality and perspectives na Pravni fakulteti Univerze v Lodzu na Poljskem.
feb./marec

Dr. Matjaž Tratnik je med 20.2. in 3.3. 2017 predaval na Pravni fakulteti Univerze na Arubi, v okviru Erasmus+ »Staff Teaching mobility«. Prof. Tratnik je predaval B1 študentom v okviru predmeta International Business Law o mednarodni prodajni pogodbi po Dunajski konvenciji o mednarodni prodaji blaga, Incoterms ter arubanskem in nizozemskem pravu. Poleg tegaje v okviru postakademskega izobraževanja, ki ga Univerza na Arubi nudi​ pravnikom iz prakse, predaval o mednarodni prodaji blaga, arubanskem in  nizozemskem mednarodnem zasebnem pravu glede mednarodne prodaje blaga ter o pridržku lastninske pravice v primerjalnem in mednarodnem zasebnem pravu.

Link: http://www.ua.aw/faculty-of-law/

jan./feb.

Dr. Boštjan Brezovnik se je med 16.1. in 14.2. 2017 udeležil mobilnosti v okviru Erasmus+ »Staff mobility for Training«. Ta tip mobilnosti podpira strokovni razvoj zaposlenih na visokošolskih institucijah z usposabljanji v tujini in sledenjem na delovnem mestu/obdobji opazovanja/usposabljanjem na partnerski visokošolski instituciji.

Link: https://www.pravo.unizg.hr/en/about/

 

LETO 2015/2016
oktober

Dr. Suzana Kraljić je med 24. in 28. oktobrom 2016 izvedla Erasmus  - Staff Mobility for Teaching, v okviru katere je obiskala »TALLIN HEALTH CARE COLLEAGE« v Talinu, Estonija.
Izvedla je predavanje na temo »Patient has rights – what about duties and responsibilities?«.

september

Dr. Rajko Knez je 19. in 20. septembra 2016 izvedel predavanja na temo: The preliminary ruling procedure: revisiting the basics. Izvedel je tudi delavnico na temo: The decision to refer & drafting questions to the court na Academy of European Law (ERA) v Trieru, Nemčija.

Organizacija predavanj: (Evropsko združenje za izobraževanje sondikov) EJTN administrative law project on judicial training, the EU preliminary ruling procedure.

junij - julij Dr. Boštjan Brezovnik je med 10. junijem in 10. julijem izvedel štiri predavanja in sicer: Local government, Public administration, Research methodology, Scientific writing v okviru Erasmus+ mobilnost zaposlenih z namenom poučevanja, University lnfante D. Henrique, Porto, Portugalska.
junij

Dr. Suzana Kraljić se je 16. in 17. junija 2016 v Londonu (LSE - London School of Economics and Political Science) udeležila konference "Cross-Border Litigation", ki sta jo organizirali University of Leeds in University of Aberdeen. Obe univerzi sta nosilki projekta "EUPILLAR PROJECT (European Union Private International Law: Legal Application in Reality - JUST/2013/JCIV/AG/4635), ki ga sofinancira Evropska unija  (Cross-Border Litigation in Europe: Private International Law Legislative Framework, National Courts and the Court of Justice of the European Union). Na konferenci so se zbrali predstavniki vseh držav EU ter razpravljali o odprtih vprašanjih glede uporabe izbranih uredb. Izr. prof. dr Suzana Kraljić je kot nacionalni poročevalec predstavila stanje v Sloveniji.

majDr. Saša Prelič je 19. maja 2016 je izvedel predavanje na temo Posebnosti slovenskog prava društava: predavanje v sklopu "Riječka predavanja iz usporednog prava", Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, Hrvatska udruga za poredbeno pravo, Hrvaška.
majDr. Aleš Ferčič je od 9. do 13. maja 2016 izvedel predavanja na temo: Competition policy and social market economy za študente magistrskega programa na Pravni fakulteti Masaryk University, Brno, Češka.
majDr. Janja Hojnik je 4. maja 2016 predavala na Brasenose College Univerze v Oxfordu v Veliki Britaniji.
Naslov predavanja: "Regulatory Implications of Servitization in the EU: Can Lawyers Follow the Suit of Digitised Industry?".

 

majDr. Janja Hojnik je 3. maja 2016 predavala na Kingston University London, Kingston Law School v Londonu, Velika Britanija s predavanjem "Legal challenges of the European industry in the digital age : lecture and talk about international law issues arising out of the dissolution of the former Republic of Yugoslavia".
april

Dr. Suzana Kraljić se je 18. in 19. aprila 2016 v Hamburgu (Bucerious Law School) udeležila mednarodne konference "Same-sex Relationships and beyond: Gender Matters in the EU : Partnership, Marriage & Parenthood; Free Movemen and Gender Identity. Konferenco sta organizirali ERA in Bucerious Law School. Na konferenci so udeleženci izmenjali pravna stališča glede sodobnih smeri razvoja na področju družinskega prava, pri čemer so še posebej poudarili pravne ureditve ter razna vprašanja, povezana z istospolnimi partnerstvi ter novodobnimi oblikami starševstva. Izr. prof. dr Suzana Kraljić je na konferenci imela predavanje o pravni (ne)ureditvi istospolnih partnerstev v 11 državah (Slovenija, Hrvaška, Litva, Estonija, Latvija, Češka, Slovaška, Madžarska, Poljska, Bolgarija, Romunija). Prav tako pa je sodelovala pri okrogli mizi na temo "Parental rights of same-sex couples in the EU".

aprilDr. Janja Hojnik je 11. aprila na Universita` degli studi di Trieste, Dipartimento di Scienze Politiche e Sociali, izvedla  dva dvourna seminarja z naslovoma "Fragmentation of international law in the case of Yugoslav succession : reimbursement of "old" foreign-currency bank deposits" in "Judicial application of international law in the South-East Europe".
februarDr. Rajko Knez je 29. februarja 2016 izvedel predavanje na temo: Developments in the EU; Contemporary jurisprudence oftheCourt EU na Univerzi Tyumen v Rusiji.

 

LETO 2014/2015
decemberDr. Boštjan Brezovnik je 8. decembra 2015 izvedel predavanje in delavnico na temo Local self-government in Slovenia and Europe more generally na Faculty of Business and Law, Leicester Business School, De Montfort University Leicester, Anglija, Velika Britanija.
novemberDr. Boštjan Brezovnik je od 16. do 20. novembra 2015 izvedel predavanja na temo  Fiscal Decentralisation in EU na  Pravni fakulteti Masaryk University, Brno, Češka.
junijDr. Rajko Knez je v mesecu juniju 2015 izvedel predavanje na temo: Contemporary developments on the EU internal market na Rechtswissenschaftliche Fakultät Wien, Institut für Europarecht, Internationales Recht und Rechtsvergleichung na Dunaju, Avstrija.
junijDr. Darja Senčur Peček je 2. junija 2015 izvedla večurno predavanje o  "Labour law in Slovenia" v sklopu izbirnega modula European Labour Law Systems na Karl-Franzens Universität Graz.
majDr. Rajko Knez, 4. - 8. maj 2015, EUC European Competence Teaching programmes, predavanje na temo: Servicesdirective (2006/123)andpointsofsinglecontact, Skopje, Makedonija.
april

Dr. Janja Hojnik je 9. aprila 2015 izvedla štiriurno predavanje na Pravni fakulteti Univerze v Sarajevu z naslovom Legal regulation of the European internal market, Master Programe Civil Law in the European Union.            

marec

Dr. Janja Hojnik je dne 23. marca 2015 izvedla predavanje na Pravni fakulteti Univerze na Dunaju z naslovom: Promoting Austrian goods in light of the EU internal market principles, European lecture series, Rechtswissenschaftliche Fakultät der Universität Wien, Juridicum, Dunaj, Avstrija.

februar

Dr. Janja Hojnik je 19. februarja 2015 izvedla seminar na Central European University (CEU) v Budimpešti, z naslovom Impact of EU law on "buy national" programs and movements in member states, academic programme Master of Arts in International Relations and European Studies.

 

LETO 2013/2014
november

Dr. Janja Hojnik je 26. novembra 2014 izvedla predavanje na Karlovi univerzi v Pragi na temo Slovenian experience with EU law, lecture under Master programme on European studies na Faculty of Social Science of Charles University, Faculty of Social Science, Department of Western European Studies, Praga, Češka.

oktober

Dr. Janja Hojnik je 28. oktobra 2014 izvedla predavanje na Paris Institute of Political Sciences (L'Institut d'études politiques) na temo Free movement of capital and economic and monetary union: invited lecture under the course European Economic Law, Paris, Francija.

junijDr. Aleš Ferčič je od 23. do 28. junija 2014 izvedel predavanje EU competition law : theory and case study, Advanced Summer Course in European Internal Market Law, InterEULawEast, Faculty of Economics and Business na Univerzi v Zagrebu, Hrvaška.
marec

 

Dr. Janja Hojnik je 18. marca 2014 izvedla dve predavanji na Edinburgh Napier University, School of Accounting, Financial Services and Law na temo Cartel prohibitions under EU competition law (Art. 101 TFEU v Edinburgu, Škotska.