Oglasna deska

Obvestila 1 do 8 od 8

Vaje pri predmetu Delovno pravo

Datum objave: 12.11.2019 | Datum poteka: 18.11.2019

Vaje pri predmetu Delovno pravo bodo v ponedeljek, 18.11.2019 potekale po spremenjenem urniku, ki je objavljen v spletni učilnici.

Asist. Klemen Drnovšek

Vabilo na ELSA Day konferenco Svoboda izražanja na spletu

Datum objave: 12.11.2019 | Datum poteka: 28.11.2019

Vabimo vas na ELSA Day konferenco, ki bo letos potekala na temo svobode izražanja na spletu (Freedom of Expression Online). Gre za dogodek, ki ga prirejajo vsa ELSA društva po Evropi in letos se organizira že osmič.

Svoboda izražanja na spletu se nanaša na pravico prejemati, prenašati in iskati informacije na spletu, kar pomeni, da se lahko vsak svobodno izraža na spletu in se prav tako seznani z informacijami, ki jih delijo drugi. Če bi izražanje posameznikov na spletu bilo povsem nenadzorovano bi zagotovo prihajalo do sovražnega govora, političnega govora, žaljivih izjav in podobnih stvari, ki lahko prizadenejo posameznika. Omejitve svobode izražanja se lahko uporabljajo za izraze, ki vzpodbujajo sovraštvo, diskriminacijo in nasilje, vendar te omejitve pa seveda morajo biti zakonite in izvedene s sodnim nadzorom.

Tehtanje med svobodo izražanja in zakritjem vsebin zaradi predvidenih razlogov ni enostavno. Poleg tehtanja so tudi drugi problemi tj. da lahko pride do zlorab, kraj informacij, objav informacij, ki ne bi smele biti objavljene ipd.. Prav tako bi morali biti koristniki obveščeni o tem, kaj naj bi bila nezakonita ali neprimerna vsebina oziroma ravnanje. Pa smo koristniki o tem res obveščeni? Problematično je tudi to, kadar se posamezniki želijo zaščititi s tem, da se na spletu prikazujejo pod lažnim imenom ali psevdonimom. Ali je to dovoljeno in ali s tem dejansko zaščitijo svojo zasebnost?

O teh in podobnih tematikah bomo razpravljali na ELSA Day, ki bo potekal 27.11.2019 ob 16.30 v senatni sobi na Pravni fakulteti v Mariboru. Med predavatelji bosta tudi dr. Miha Šepec in dr. Šime Ivanjko.

Prijava na dogodek je mogoča na tej povezavi:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSclnKphp8NIM1nojdjZOJBFuVirBxxeojUl3OxrjgC026xGsw/viewform

Vstopnine NI

Vljudno vabljeni!

 

Predavanje Rimsko pravo

Datum objave: 08.11.2019 | Datum poteka: 16.11.2019

Študente obveščamo, da v petek, 15. 11. 2019 predavanja iz Rimskega prava odpadejo. Prestavijo se na četrtek, 14. 11. 2019 s pričetkom ob 15. uri.

Hvala za razumevanje.

Pravni večer – branje sodb

Datum objave: 07.11.2019 | Datum poteka: 15.11.2019

Drage študentke in študenti!

 

V četrtek 14.11.2019 ob 18.00 bo ELSA Maribor izvedla prvi Pravni večer – branje sodb.

Namen projekta je, da se študenti seznanite z zanimivimi sodbami, ki so vplivale na razvoj in spremembo pravnega sistema na različnih pravnih področjih.  Razprava sodbe se bo izvajala v manjši skupini študentov in profesorja, ki bo vodil debato. Zaradi omejenega števila udeležencev je potrebna predhodna prijava. Vsak študent bo nato na mail prejel sodbo in ostale potrebne informacije.

Zainteresirani se lahko prijavite na povezavi: https://forms.gle/GXB43BKrgcagBfL77

Izbrana sodba tokratnega Pravnega večera bo s področja ustavnega prava, debato pa bo vodila profesorica in bivša ustavna sodnica dr. Etelka Korpič Horvat.

 

Lepo vas pozdravljamo,

vaša ELSA Maribor

 

Kazensko pravo – izbrane teme

Datum objave: 08.10.2019 | Datum poteka: 12.12.2019

Spoštovani študenti magistrskega študija,

 

Obveščamo vas, da bodo pri predmetu Kazensko pravo – izbrane teme predavanja pri doc. dr. Mihi Šepcu potekala ob sledečih terminih: 17. 10., 7.11., 28.11., 12.12.

 

Ostale termine bo izvedel prof. dr. Zlatan Dežman.

Navodilo študentom 1. stopnje Pravo, ki študij zaključijo brez zaključnega dela

Datum objave: 16.09.2019 | Datum poteka: 30.09.2020

Študenti 1. stopnje, ki študij zaključite brez diplomskega dela, morate v roku 30 dni od zadnjega opravljenega izpita v referat za študentske zadeve oddati vlogo za zaključek študija. Vlogi priložite izjavo - soglasje  o uporabi osebnih podatkov in potrdilo o poravnanih obveznostih do knjižnice PF. Le-to dobite v knjižnici PF, ostala dva obrazca in podrobnejša navodila pa so na spletu:

https://www.pf.um.si/studij/zakljucna-dela/zakljucek-studija-v-primeru-ko-zakljucno-delo-s-stud-programom-ni-predvideno/.

Ko prejmete sklep o zaključku študija, lahko v AIPS-u izpolnite anketo o zadovoljstvu s študijem.

Ko so vse navedene obveznosti opravljene, prejmete potrdilo o diplomiranju.