Dogodki

XI. posvet »PRAVO IN EKONOMIJA« na temo »DIGITALNO GOSPODARSTVO II«

Datum objave: 09.11.2018 | Datum poteka: 08.12.2018

KDAJ: v petek, 7. decembra 2018, s pričetkom ob 9.00 uri
KJE: na PF UM

Nadaljujemo s tradicionalnim posvetom, že XI. po vrsti, "Pravo in ekonomija". Letošnja tema "Digitalno gospodarstvo II"!
Rezervirajte si datum 7. december 2018 in spremljajte našo spletno stran, kjer bomo v kratkem objavili vsebino letošnjega posveta.

Vljudno vabljeni!

Finalna obravnava tekmovanja Študentska pravda - že četrto leto zapored

Datum objave: 09.11.2018 | Datum poteka: 13.12.2018

KDAJ: v sredo, 12. decembra 2018
KJE: v predavalnici Auditorium Maximum

Tudi letos, že četrto leto zapored, bomo na Pravni fakulteti organizirali tekmovanje študentov prava "Študentska pravda", iz znanja civilnega pravdnega postopka in civilnega materialnega prava. 

Tekmovanje se prične meseca aprila, ko tekmovalci prejmejo primer, nakar imajo pol leta časa, da izdelajo tožbo. Sledi izdelava odgovora na tožbo, nakar organizacijski odbor izbere najboljše štiri skupine, ki se pomerijo najprej na polfinalnih, nato pa še na finalni obravnavi.

Ustne obravnave se odvijajo pred sodnim senatom, ki ga sestavljajo sodniki in odvetniki iz prakse. Naloga članov senata je spremljanje obravnave, aktivno zastavljanje vprašanj študentom-odvetnikom in odločanje o zmagovalcu posamezne faze.

Tisti, ki se na letošnje tekmovanje niste prijavili, ste kljub temu vabljeni k branju Primera za razreševanje ter k ogledu finalnega tekmovanja, ki bo v prostorih PF UM, dne 12. decembra 2018.