Novice-mediji

20. Bob leta 2018 v rokah zmagovalke prof. dr. Verice Trstenjak

Datum objave: 21.01.2019 | Datum poteka: 31.12.2020

V Večeru, Verica Trstenjak: Imamo nalogo, da se oglasimo in kritiziramo, 19. januar 2019

Po podelitvi Boba leta je letošnja dobitnica Verica Trstenjak povedala, kaj ji nagrada pomeni in tudi, zakaj meni, da je treba kritizirati politiko.

Za Večer je dr. Verica Trsternjak povedala, da ima njen bob sporočilno vrednost politikom. "Da je njihova naloga izboljšati položaj Slovenije. Delati za dobro vseh državljanov, seveda ta moj konkretni bob pa, da je treba pripraviti pogoje za vračanje slovenskih strokovnjakov iz tujine. Za motiviranje mladih ljudi, da si bodo pridobivali nova znanja, da bodo konkurenčni. Politiki morajo prevzeti to odgovornost, zato, da bo boljše vsem nam državljanom v Sloveniji in seveda naši domovini".

"Nagrada me samo opogumlja v tem, da se bom še nadalje oglašala, kadar se bodo zgodile kršitve prava, moralnih in drugih vrednot na takšni stopnji, da se bo treba oglasiti," je pojasnila.

Na koncu pa je še dodala, da se morajo tisti, "ki nam je dana ta možnost, imamo nalogo, da se oglasimo in da kritiziramo ter povemo politikom, kaj je narobe, kaj je prav in kako naj bi bilo prav."

Več preberite >>tukaj<<.