Novice

Dan Pravne fakultete Univerze v Mariboru 2022

Datum objave: 25.10.2022 | Datum poteka: 31.12.2030

V ponedeljek, 24. 10. 2022, je ob 13. uri potekala Slovesnost ob Dnevu Pravne fakultete Univerze v Mariboru. Slovesnosti so se udeležili rektor UM prof. dr. Zdravko Kačič, dekani in dekanice UM, prodekani PF UM, predstavniki vseh vej oblasti in institucij, sodelavci in prijatelji PF UM.

Slovesnost se je začela z glasbeno točko študentk: pevke Lare Krneža in kitaristke Daša Berglez Louis Armstrong - What A Wonderful World.

Dekanica PF UM je sodelavce in prijatelje nagovorila z besedami: Dan PF, ki tudi sovpada z evropskim dnevom civilnega pravosodja, je pri nas dan odprtih vrat za  prijatelje in podpornike ter vse, ki vas zanima kaj počnemo. Še posebej me veseli, da se po treh letih lahko spet pogovorimo v živo, saj smo zaradi epidemije morali preskočiti celo našo 60 obletnico obstoja prava v Mariboru.

Po uvodnem nagovoru rektorja prof. dr. Zdravka Kačiča sta nastopili pevka Katarina Šebök in kitarist Nino Dotto, študent PF UM, s pesmijo Nine Pušlar, Tople oči.

Za prispevek o izzivih današnjega časa smo naprosili profesorja, nekdanjega dekana in sedanjega ustavnega sodnika cenjenega dr. Rajka Kneza, kot osrednjega govornika na slovesnosti.

Zlato plaketo Pravne fakultete Univerze v Mariboru je prejel zaslužni profesor dr. Šime Ivanjko, ki je v svojem zahvalnem govoru zapisal: S hvaležnostjo sprejemam priznanje Pravne fakultete kot izraz pozitivne ocene skupnega delovanja kolegic in kolegov generacije, navdušencev iskanja novih razvojnih poti mladih generacij na področju pravne znanosti in zagotavljanja kvalitete življenja v družbi s pravičnim pravom. Lep pozdrav vsem z željo, da Pravna fakulteta nadaljuje s svojim razvojem, še hitrejšimi koraki in navdušenjem, ki je spodbujal dosedanje generacije. 

Prof. dr. Jasnica Garašić s Pravne fakultete v Zagrebu je prejela priznanje dekanice Pravne fakultete Univerze v Mariboru za njeno dolgoletno neumorno sodelovanje pri doktorskem in magistrskem študiju ter pri raziskovalnih projektih Pravne fakultete Univerze v Mariboru.

Koordinator študentskih tekmovanj asistent Aljoša Polajžar je prevzel pohvalo dekanice Pravne fakultete Univerze v Mariboru za tekmovalce študentskih tekmovanj. Po slovesnosti so se zainteresirani navzoči pridružili asistentu Denisu Baghrizabehiju na predstavitvi vseslovenskega tekmovanja Študentska pravda, kjer študentje kot odvetniki strank simulirajo sodni primer pred senatom, sestavljenim iz izkušenih sodnikov in odvetnikov v Sodni dvorani PF UM.

Slovesnost smo zaključili z glasbeno točko pevke Lare Krneža in kitaristke Daša Berglez s pesmijo Ditke, Ne bodi kot drugi in povabili na druženje s pogostitvijo v avlo PF UM.

Vljudno vabljeni k ogledu >>> FOTOGALERIJE dogodka.