Novice

Dvojna zmaga naših študentk: Žive Šuta, Nine Berglez, Ilone Osrajnik in Eve Žagar, ki so prejele nagradi iz interkontinentalnih bojev za najboljša pisna izdelka obeh strank na tekmovanju JESSUP 2021

Datum objave: 10.03.2021 | Datum poteka: 31.12.2030

S prvim marcem 2021 se je pričelo največje tekmovanje iz znanja prava, Jessup Moot Court Competition 2021, simulacija postopka pred Meddržavnim sodiščem v Haagu. Vsako leto na tem tekmovanju sodeluje približno 1000 fakultet iz vsega sveta!

Skupine so predstavljale ‘tožnika’ (Applicant) in ‘toženca’ (Respondent) ter pred priznanimi pravniki, sodniki, odvetniki in profesorji zastopale svoje rešitve glede 4 temeljnih problemov: zaprtja mej v času pandemije, diplomatskega azila, pristojnosti Meddržavnega sodišča v Haagu in odgovornosti države za sestrelitev letala.

Na interkontinentalnih bojih so Pravno fakulteto UM predstavljale: Živa Šuta, Nina Berglez, Ilona Osrajnik in Eva Žagar pod mentorstvom Leona BrulcaAdmirja Muratovićadoc. dr. Petre Weingerl in prof. dr. Matjaža Tratnika.
 
Prejeli so kar dve nagradi in sicer Best Memorial for the Applicant in Best Memorial for the Respondent, nagradi za najboljša pisna izdelka obeh strank.
 
V drugem tednu marca se nadaljujejo izločilni boji za uvrstitev na Global Rounds, svetovno tekmovanje, ki vsako leto poteka v Washingtonu, letos pa se bo izvedlo online.
 
Študentkam Pravne fakultete UM iskreno čestitamo in držimo pesti za odlično uvrstitev na Global Roundsu.