Novice

Ekipa Pravne fakultete Maribor dosegla 3. mesto na predtekmovanju v Brnu

Datum objave: 14.02.2023 | Datum poteka: 31.12.2030

Ekipa Pravne fakultete Maribor v sestavi študentov: Gašperja Kavnika, Timoteja Grila, Zale Heric, Anike Rovan, Urške Nerat, Nastje Gorenc, Kristine Lahovnik in Nine Rebol se pod mentorstvom asist. Denisa Baghrizabehija, asist. Line Burkelc Juras, Stefana Danojevića, Petre Zupančič, Anamari Grušovnik, Maše Hajdinjak in Ize Beširević že od septembra 2022 aktivno pripravlja na mednarodno tekmovanje študentov prava »Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot«.

V sklopu priprav na finalno tekmovanje, ki bo tudi letos potekalo na Dunaju, se tekmovalci udeležujejo predtekmovanj (t. i. »pre-moot«), prvega takšnega pa so se letos udeležili v Brnu na Češkem. Na organiziranem tekmovanju v Brnu so se tekmovalci Pravne fakultete Univerze v Mariboru pomerili proti ekipam »Karl-Franzens-Universität Graz« in »Wirtschaftsuniversität (WU) Wien« iz Avstrije, Karlove Univerze iz Prage in Masarykove Univerze iz Češke, »Universität Leipzig« iz Nemčije ter »Università degli Studi di Milano« iz Italije. Dobro organizirano predtekmovanje je udeležencem predstavljalo odlično pripravo na glavno tekmovanje, hkrati pa tudi prvi vpogled v reševanje mednarodnih gospodarskih sporov pred arbitražnim tribunalom.

Tekmovalci naše fakultete so s svojim odličnim nastopom dosegli 3. tretje mesto, sedaj pa se že pridno pripravljalo na naslednji pre-moot, ki bo v začetku meseca marca potekal v Pragi.

Za finančno podporo ekipe pri pripravah na tekmovanje se najlepše zahvaljujemo našim cenjenim sponzorjem: Ulbrich hidroavtomatika d.o.o., CNC P&K-Pušnik d.o.o., Agrocom d.o.o., Impol d.d., Slovenske železnice, Elektroinštitut Milan Vidmar, Občina Radlje ob Dravi.

Našim študentom želimo dober nastop in uspešno zastopanje naše fakultete tudi na nadaljnjih predtekmovanjih.