Novice

Ekipa Pravne fakultete Maribor nastopila na predtekmovanju v Beogradu

Datum objave: 29.03.2023 | Datum poteka: 31.12.2030

Ekipa Pravne fakultete Maribor v sestavi študentov: Zale Heric, Anike Rovan, Gašperja Kavnika, Timoteja Grila, Urške Nerat, Kristine Lahovnik, Nastje Gorenc in Nine Rebol, se pod mentorstvom asist. Denisa Baghrizabehija, asist. Line Burkelc Juras, Petre Zupančič, Stefana Danojevića, Ize Beširević, Maše Hajdinjak in Anamari Grušovnik že od septembra 2022 aktivno pripravlja na mednarodno pravniško tekmovanje Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.

V sklopu priprav na finalno tekmovanje, ki se bo v prihodnjem tednu odvilo na Dunaju, se tekmovalci udeležujejo različnih predtekmovanj (t. i. »pre-moot«). Po suverenih nastopih in pridobljenih dobrih izkušnjah na predtekmovanjih v Brnu, Pragi, Ljubljani in Frankfurtu, so se tekmovalci udeležili še zadnjega predtekmovanja na Pravni fakulteti v Beogradu.

Na organiziranem tekmovanju v Beogradu se je ekipa Pravne fakultete Univerze v Mariboru pomerila proti tekmovalcem z »University of Hamburg« iz Nemčije, »Panamerican University Aguascalientes« iz Mehike, »University of Bern« iz Švice, »Ankara University« iz Turčije ter »International University of Sarajevo« iz Bosne in Hercegovine. Dobro organizirano predtekmovanje je udeležencem predstavljalo odlično pripravo na glavno tekmovanje, hkrati pa tudi bolj praktični uvid v reševanje mednarodnih gospodarskih sporov pred arbitražnim tribunalom.

Za finančno podporo ekipe pri pripravah na tekmovanje se najlepše zahvaljujemo našim cenjenim sponzorjem: Ulbrich hidroavtomatika d.o.o., CNC P&K-Pušnik d.o.o., Agrocom d.o.o., Impol d.d., Mercator d.o.o. in Revoz d.d., Slovenske železnice, Elektroinštitut Milan Vidmar, Občina Radlje ob Dravi.

Našim študentom želimo dober nastop in uspešno zastopanje naše fakultete na finalnem tekmovanju na Dunaju.