Novice

Ekipa Pravne fakultete Maribor nastopila v odvetniški pisarni White & Case LLP v Frankfurtu

Datum objave: 23.03.2023 | Datum poteka: 31.12.2030

Ekipa Pravne fakultete Maribor v sestavi študentov: Zale Heric, Anike Rovan, Gašperja Kavnika, Timoteja Grila, Urške Nerat, Kristine Lahovnik, Nastje Gorenc in Nine Rebol, se pod mentorstvom asist. Denisa Baghrizabehija, asist. Line Burkelc Juras, Petre Zupančič, Stefana Danojevića, Ize Beširević, Maše Hajdinjak in Anamari Grušovnik že od septembra 2022 aktivno pripravlja na mednarodno pravniško tekmovanje Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.

V sklopu priprav na finalno tekmovanje, ki bo tudi letos potekalo na Dunaju, se tekmovalci udeležujejo različnih predtekmovanj (t. i. »pre-moot«). Po suverenem nastopu v Brnu in udeležbi na dobro organiziranih predtekmovanjih v Pragi in Ljubljani, so se tekmovalci udeležili še predtekmovanja v  Frankfurtu v ugledni odvetniški pisarni White & Case LLP z mednarodnim slovesom.

Na organiziranem tekmovanju v Frankfurtu se je ekipa Pravne fakultete Univerze v Mariboru pomerila proti tekmovalcem z »University of Hannover«, »University of Saarland«, »University of Giessen« ter »University of Tübingen« iz Nemčije. Nastopi pred arbitražnim tribunalom, ki so ga sestavljali izkušenimi pravni strokovnjaki, so udeležencem tekmovanja predstavljali odlično pripravo na glavno tekmovanje, hkrati pa tudi bolj praktični uvid v reševanje mednarodnih gospodarskih sporov v arbitražnem postopku.

Za finančno podporo ekipe pri pripravah na tekmovanje se najlepše zahvaljujemo našim cenjenim sponzorjem: Ulbrich hidroavtomatika d.o.o., CNC P&K-Pušnik d.o.o., Agrocom d.o.o., Impol d.d., Mercator d.o.o., Revoz d.d., Slovenske železnice d.o.o., Elektroinštitut Milan Vidmar ter Občina Radlje ob Dravi.

Našim študentom želimo dober nastop in uspešno zastopanje naše fakultete tudi na zadnjem predtekmovanju, ki se ga bodo v prihodnjih dneh udeležili v Beogradu.