Novice

Ekipa Pravne fakultete Maribor uspešno nastopila na predtekmovanju v Pragi

Datum objave: 10.03.2023 | Datum poteka: 31.12.2030

Ekipa Pravne fakultete Maribor v sestavi študentov: Zale Heric, Anike Rovan, Gašperja Kavnika, Timoteja Grila, Urške Nerat, Kristine Lahovnik, Nastje Gorenc in Nine Rebol, se pod mentorstvom asist. Denisa Baghrizabehija, asist. Line Burkelc Juras, Petre Zupančič, Stefana Danojevića, Ize Beširević, Maše Hajdinjak in Anamari Grušovnik že od septembra 2022 aktivno pripravlja na mednarodno tekmovanje študentov prava Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.

V sklopu priprav na finalno tekmovanje, so tekmovalci po suverenem nastopu na predtekmovanju v Brnu, dobro zastopali Pravno fakulteto Univerze v Mariboru tudi na predtekmovanju v Pragi.

Na organiziranem predtekmovanju v Pragi so se tekmovalci Pravne fakultete Univerze v Mariboru pomerili proti ekipam: »University of Liège« iz Belgije, »Julius-Maximilians-University of Würzburg« in »University of Mannhein« iz Nemčije in »Moldova State University« iz Moldavije. Dobro organizirano predtekmovanje (t.i. »pre-moot«) je udeležencem predstavljalo odlično pripravo na glavno tekmovanje, ki se bo v začetku mesecu aprila odvilo na Dunaju, hkrati pa tudi vpogled v reševanje mednarodnih gospodarskih sporov pred arbitražnim tribunalom.

Za finančno podporo ekipe pri pripravah na tekmovanje se najlepše zahvaljujemo našim cenjenim sponzorjem: Ulbrich hidroavtomatika d.o.o., CNC P&K-Pušnik d.o.o., Agrocom d.o.o., Impol d.d., Slovenske železnice, Elektroinštitut Milan Vidmar, Občina Radlje ob Dravi.

Našim študentom želimo dober nastop in uspešno zastopanje naše fakultete tudi na nadaljnjih predtekmovanjih.