Novice

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Mariboru na tekmovanju ELMC (European Law Moot Court)

Datum objave: 02.04.2023 | Datum poteka: 31.12.2030

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Mariboru v sestavi: Jakob Hauptman (kot Applicant), Lejla Veladžić (kot Defendant), Asja Lešnik (kot Comission Agent) in Matej Makoter Rožmarin (kot Legal Council) pod mentorstvom doc. dr. Petre Weingerl, MJur, DPhil (Oxford), asist. Aljoše Polajžarja in asist. Žive Šuta se je med 23. - 25. februarjem 2023 udeležila regionalnega finala tekmovanja iz poznavanja prava EU ELMC, ki je potekalo na Pravni fakulteti Univerze v Bukarešti, Romuniji.  Ob naši fakulteti je v tem regionalnem finalu nastopalo še 11 drugih uglednih pravnih fakultet, med drugim Lund University Faculty of Law, College of Europe (Brugge), University of Ljubljana Faculty of Law.

Na letošnjem tekmovanju se je naša ekipa ukvarjala s tematikami kot so: državljanstvo EU, razglasitev ničnosti aktov EU in suspenzivni učinek, zamrznitev sredstev in uvedba sankcij, odgovornost za okoljsko škodo itd.

Naša ekipa se je odlično odrezala, a se žal kljub dobrim nastopom ni uvrstita v veliki finale tekmovanja, ki bo potekalo aprila v Luxembourgu na Sodišču EU.

Ekipi čestitamo za nastope na tekmovanju ter za vso opravljeno delo v zadnjih šestih mesecih.

Ekipa se posebej zahvaljuje tudi podjetju Makoter d.o.o. za finančno podporo.