Novice

INFORMATIVNI DNEVI 2023

Datum objave: 23.02.2023 | Datum poteka: 31.12.2030

Na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru smo uspešno izvedli Informativne dneve 2023, ki so potekali v petek, 17. februarja 2023 ob 10. in 15. uri ter v soboto, 18. februarja 2023, ob 10. uri.

Letos nas je obiskalo rekordno število dijakinj in dijakov, ki so imeli priložnost se na kratko srečati s študijem PRAVA na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru in prisluhniti pozdravnemu nagovoru dekanice red. prof. dr. Vesne Rijavec, nagovoru prodekanice za mednarodno sodelovanje in mednarodne odnose prof. dr. Darje Senčur Peček ter nagovoru prodekana za gospodarjenje prof. dr. Saše Preliča. Nagovorom je sledila predstavitev študija v tujini in status študenta s posebnimi potrebami oz. s posebnim statusom, ki ga je izvedla red. prof. dr. Suzana Kraljić. Odvetnik doc. dr. Miha Šošić je bodočim brucem predstavil poklic odvetnika in delo docenta na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. "Predavanje na pokušino" je izvedel izr. prof. dr. Miha Šepec in bodočim študentom prava, s praktičnimi primeri iz vsakdanjega življenja, predstavil pravo.

Prodekanica študentka Asja Lešnik je s svojo ekipo študentov Študentskega sveta PF UM, ki so jo sestavljali Vita Višić, Matej Velichovski, Amadeja Mlinar, Danijela Brečko, Maša Kozar, Luša Maučec, Ana Brumec, Anja Kmetec in Klara Nerat izvedla klepet "O faksu na kavi", odgovorili so na vsa vprašanja povezana s pravnim študijem ter predstavili predmetnik Univerzitetnega študijskega programa 1. stopnje Pravo.

Vsem obiskovalcem se zahvaljujemo za obisk ter jim želimo, da uspešno opravijo splošno maturo, ki je pogoj za vpis na našo fakulteto ter upamo, da se ponovno vidimo oktobra 2023 v predavalnicah Pravne fakultete Univerze v Mariboru na Mladinski 9 v Mariboru.

Vabljeni k ogledu >>> FOTOGALERIJE.