Novice

Izr. prof. dr. Suzana Kraljić, študentki Sanja Čahuk in Melanija Lango na XV. mednarodni konferenci za mlade kazenske pravnike in pravnice

Datum objave: 23.11.2021 | Datum poteka: 31.12.2030

V času od 11. do 13. novembra 2021 je v Antalyi potekala »XV. mednarodna konferenca za mlade kazenske pravnike in pravnice«. Konferenca je potekala na Antalya Bilim University v Turčiji. Antalya je z več kot milijon prebivalci osmo največje mesto v Turčiji in predstavlja glavno mesto turške riviere. Tematika konference je bila »Splošni del kazenskega prava v luči sodne prakse«. Po uvodnih besedah organizatorjev konference je sledila kratka glasbena točka.

Na konferenci so Pravno fakulteto Univerze v Mariboru zastopale izr. prof. dr. Suzana Kraljić, študentka magistrskega študijskega programa, Sanja Čahuk, in študentka doktorskega študija, Melanija Lango. Obe naši študentki sta s svojimi prispevki nastopili v prvi sekciji konference, ki mu je predsedovala izr. prof. dr. Suzana Kraljić. Sanja je nastopila s prispevkom »Types of Punishment under Slovenian Criminal Law - With Emphasis on the Penalty for Expelling an Alien from the Country«, Melanija pa s prispevkom »Self Defence – A Transatlantic Perspective«. Po izčrpni predstavitvi obeh tematik je sledila diskusija.
 

Konferenca je potekala delno v živo in delno online. Na konferenci so sodelovali še: Univerza Eberhard Karls iz Tübingena (Nemčija), FernUniversität Hagen (Nemčija), University Georg-August iz Göttingena (Nemčija), Özyeğin University iz İstanbula (Turčija), Injuria Hukuk Dergisi (Azerbajdžan), University Uluslararası Kıbrıs iz Nikozije (Ciper), Baku Devlet University (Azerbajdžan), Ankara Sosyal Bilimler University (Turčija), University Recep Tayyip Erdoğan iz Rize (Turčija) ter gostiteljica Antalya Bilim University.

Po krajšem sprehodu in predstavitvi prelepe gostujoče univerze, smo udeleženci konference (študentje in mentorji) v znak obeležitve njihovega nacionalnega praznika, dneva sajenja dreves, ter medsebojnega povezovanja in sodelovanja na univerzitetnem zemljišču posadili oljke.

Pripravila: Sanja Čahuk