Novice

Nova knjiga: Gospodarske pogodbe prof. dr. Vesne Kranjc

Datum objave: 22.01.2020 | Datum poteka: 31.12.2030

V januarju 2020 je izšla knjiga Gospodarske pogodbe, tradicionalni in novejši posli gospodarskih subjektov prof. dr. Vesne Kranjc.

V knjigi so obravnavani instituti in posli, značilni za poslovanje gospodarskih subjektov. Tradicionalni posli so večinoma urejeni z zakonskimi pravili, v poslovni praksi pa so se razvili tudi novejši posli, ki zakonsko še niso urejeni ali pa so ta pravila skopa. Na splošno se vloga izrecnih zakonskih pravil pri poslih gospodarskih subjektov zmanjšuje, vse bolj pomembna pa postajajo avtonomna pravila, predvsem mednarodna, ki so tudi predstavljena.

Osnova knjige je prenovljena in dopolnjena vsebina monografije Gospodarske pogodbe iz leta 2006. Na novo so dodani posli, ki v Obligacijskem zakoniku niso urejeni, vendar so se v zadnjih letih zelo uveljavili (na primer finančni leasing, faktoring, kompleksni gradbeni posli), pri že doslej obravnavanih poslih pa so upoštevane spremembe na mednarodni ravni (na primer pri bančnih garancijah in dokumentarnih akreditivih) ter spremenjena stališča sodne prakse in teorije. Pozornost je namenjena tudi vprašanjem, ki se postavljajo v poslovni praksi.

Delo bo zelo uporabno za vse, ki sodelujejo pri sklepanju pogodb v domačem in mednarodnem okolju ter pri reševanju s tem povezanih sporov.

Knjigo lahko kupite na naslovu: https://www.gvzalozba.si/gospodarske-pogodbe.