Novice

Predavanje g. Mavriča, generalnega direktorja Generalnega direktorata za prevajanje pri Evropskem parlamentu

Datum objave: 16.11.2021 | Datum poteka: 31.12.2030

Nedavno je Pravno fakulteto UM  svojim obiskom počastil g. Valter Mavrič, generalni direktor Generalnega direktorata za prevajanje pri Evropskem parlamentu, ki je 4. novembra 2021 za študente izvedel tudi predavanje z naslovom '24 originalov – misija (ne)mogoče. Prevajalski izzivi v evropski zakonodaji'.

Predavanje je naslovilo izjemno pomembno problematiko, s katero se neizogibno srečujejo vsi pravniki, katerih delo je kakorkoli povezano s pravom EU in delovanjem institucij EU, kar se je odražalo tudi v dobri udeležbi študentov in profesorjev. G. Mavrič je študentom predstavil tudi delo in vlogo pravnikov, prevajalcev in pravnikov-lingvistov v Evropskem parlamentu ter vzbudil nemalo navdušenja za tovrstne karierne možnosti.

Z g. Mavričem in prof. dr. Vlasto Kučiš iz Filozofske fakultete UM smo s tem vzpostavili pomembne korake za nadaljnje sodelovanje med obema fakultetama in Generalnim direktoratom za prevajanje, kar bo odprlo nove priložnosti tudi za študente, ki bi želeli natančneje spoznati delo v prevajalskih službah v institucijah EU.