Novice

Priznanje za pravnika leta je prejel prof. dr. Jurij Toplak

Datum objave: 13.10.2022 | Datum poteka: 31.12.2030

Znani so nagrajenci na 48. Dnevih slovenskih pravnikov, ki jih organizirajo Zveza društev pravnikov Slovenije, Zveza društev za gospodarsko pravo Slovenije in družba LEXPERA (GV Založba).

Zveza društev pravnikov Slovenije že 22 let na podlagi javnega razpisa pravnikom podeljuje priznanja za njihovo delo in dosežke. Priznanja je v Portorožu podelila predsednica Zveze društev za gospodarsko pravo Slovenije,doc. dr. Etelka Korpič-Horvat.

Priznanje za pravnika leta je prejel prof. dr. Jurij Toplak.

Prof. dr. Jurij Toplak je redni profesor ustavnega prava na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, profesor na Alma Mater Europaea in od leta 2019 gostujoči profesor na Pravni fakulteti Univerze Fordham v New Yorku. V letih 2016–2022 je bil predstojnik katedre za javno pravo na Univerzi v Mariboru in direktor Alma Mater Europaea. Je član Evropske akademije znanosti in umetnosti, sovodja raziskovalne skupine za svobodo izražanja pri Mednarodnem združenju ustavnega prava (IACL) ter član upravnega odbora in bivši podpredsednik (2006−2016) odbora za raziskovanje korupcije in financiranja politike pri Mednarodnem združenju političnih ved (IPSA).

Nagrajencem iskreno čestitamo!