Novice

Slovesnost ob 80. letnici profesorja Gernota Kocherja, Em.Univ.-Prof. Dr.iur. Dr.h.c.

Datum objave: 18.01.2022 | Datum poteka: 31.12.2030

V petek 14. januarja 2022 je potekala na Pravni fakulteti Karl Franzens Universität v Gradcu slovesnost ob 80. letnici profesorja Gernota Kocherja, Em.Univ.-Prof. Dr.iur. Dr.h.c.

Prof. dr. Kocher je s svojim dolgoletnim, bogatim in širokim opusom znanstvenega dela pustil neizbrisen pečat na področju pravne ikonografije in pravne zgodovine.

Ob njegovem jubileju je izšla monografija »Festschrift Gernot Kocher zum 80. Geburtstag – für den Interpreten der Bildsprache«, ki združuje prispevke avtorjev iz Avstrije, Madžarske, Nemčije in Slovenije. Bogat nabor prispevkov vodi bralca skozi različna zgodovinska obdobja, dogodke, osebnosti in še posebej pravne vidike izbranih zgodovinskih tem. Prof. dr. Kocher je bil tudi dolgoletni dekan graške pravne fakultete in je s svojim dekanskim delom v marsičem podpiral tudi našo univerzo in fakulteto, zato mu je bil podeljen tudi naziv častni doktor Univerze v Mariboru (Dr.hon.c).

Pri izdaji jubilejnega zbornika smo sodelovali kot pobudniki, in sourednik (izr. prof. dr. Borut Holcman) in soavtorji.

V zborniku sta namreč tudi dva prispevka naših profesorjev, in sicer »Jurisprudentia picturata und Prozessrecht – einmal historisch-visuel und einmal modern-textgebunden betrachtet« (avtorji izr. prof. dr. Borut Holcman, prof. dr. Vesna Rijavec, prof. dr. Tomaž Keresteš) in »Historische Aspekte ausgewählter rechtlicher Maßnahmen zur Verhinderung der Ausbreitung von Infektionskrankheiten« (avtorica izr. prof. dr. Suzana Kraljić).