Novice

Študent Admir Muratović na študiju v ZDA

Datum objave: 29.07.2022 | Datum poteka: 31.12.2030

Admir Muratović je prvi LL.M. študent na Wayne State University (WSU) Law School v Detroitu, zvezna država Michigan, ki je bil sprejet na LL.M. program na podlagi bilateralnega sporazuma o akademskem sodelovanju med WSU in Pravno fakulteto Univerze v Mariboru (PF UM). Omenjeni sporazum omogoča študentom, ki so zaključili vsaj en letnik magistrskega študija na PF UM, da z opravljenim LL.M. programom na WSU Law School pridobijo t.i. »dual degree«. Sporazum poleg tega ponuja nižji znesek šolnine od običajnega za študij v ZDA, ter še nekatere druge možnosti tako študentom kot tudi profesorjem z obeh akademskih institucij.

Hvaležen je obem univerzam za to edinstveno priložnosti, še posebej pa g. Thomasu Hellerju, alumniju WSU Law School in trenutnemu profesorju na PF UM, ki je bil idejni vodja vzpostavitve tega sodelovanja. Želi si, da bo uspel vsaj malo prispevati k napredku pri tem sodelovanju, in da je le prvi od mnogih študentov s PF UM, ki se bodo odločili za nadaljevanje študijske poti na WSU Law School. Veseli ga, da je do sedaj že bilo izkazano zanimanje s strani posameznih študentov, katerim je vselej na voljo za dodatne informacije in vtise iz prve roke.

Na Facebook strani fakultete si lahko ogledate nekaj fotografij kampusa WSU, kjer je poleg fakultet še sprejemni center (Welcome center), študentski center (Student center), pol ducata študentskih domov, nekaj knjižnic, rekreacijski center, itd. WSU je bila ustanovljena davnega l. 1868. Obsega 13 fakultet, vsako akademsko leto pa se približno 25.000 študentov udeležuje več kot 300 ponujenih študijskih programov.