Novice

Študenti Pravne fakultete UM osvojili tretje mesto v Brnu

Datum objave: 13.02.2024 | Datum poteka: 30.04.2099

Ekipa študentov Pravne fakultete Univerze v Mariboru, ki jo sestavljajo Nino Dotto, Jakob Hauptman, Enej Milošević Tacer in Naja Škarja, se pod mentorstvom asist. dr. Denisa Baghrizabehija, asist. Line Burkelc Juras, Ize Beširevič, Stefana Danojevića in študentke Nastje Gorenc, že od septembra 2023 aktivno pripravlja na mednarodno pravniško tekmovanje Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.

Študenti so se 10. in 11. februarja 2024 udeležili predtekmovanja v Brnu (Češka), na katerem je sodelovalo enajst fakultet: Pravna fakulteta Univerze v Šleziji, Pravna fakulteta Univerze v Gradcu, Pravna fakulteta Univerze v Varšavi, Pravna fakulteta Univerze Masaryk Brno, Pravna fakulteta Ukrajinske katoliške Univerze, Pravna fakulteta Jagielonske Univerze v Krakovu, Pravna fakultete Univerze Palacky iz Olomuca, Pravna fakulteta Karlove Univerze v Pragi, Pravna fakulteta Univerze v Fribourgu in Pravna fakulteta Univerze v Mariboru.

Naši tekmovalci so na ocenjevanju ustnih nastopov dosegli visoke ocene in se izmed vseh sodelujočih ekip uvrstili na odlično tretje mesto.

V sklopu priprav na finalni del tekmovanja, ki bo potekalo na Dunaju od 22. do 28. marca 2024, se bodo tekmovalci Pravne fakultete Maribor udeležili še vsaj treh predtekmovanj, ki bodo potekala v Pragi, Firencah in v Beogradu.

Ekipa se iskreno zahvaljuje sponzorjem Jakoma d.o.o., ENERKON d.o.o., Klubu mariborskih študentov, K1 finance d.o.o., Odvetniški pisarni Vindiš & Fingušt d.o.o., podjetju Makoter d.o.o., Gostilni - Pizzeria Nona, podjetju Megras d.o.o. in Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. Brez njihove podpore udeležba na tekmovanju s tako kvalitetnimi pripravami na več predtekmovanjih po Evropi ne bi bila mogoča.