Novice

Študenti Pravne fakultete Univerze v Mariboru prejemniki Perlachovega priznanja ter Tea Unger, prejemnica Rektorjeve nagrade

Datum objave: 01.02.2024 | Datum poteka: 31.12.2040

Rektor Univerze v Mariboru red. prof. dr. Zdravko Kačič je nagrajenke in nagrajence, akademsko skupnost Univerze v Mariboru, študentke in študente ter cenjene gostje ob Rektorjevem dnevu 2024, ki je potekal 30. januarja 2024, nagovoril s slednjimi besedami:

"Vsako leto znova ob Rektorjevem dnevu izpostavljamo dosežke, uveljavitev in razvoj Univerze v Mariboru in sicer na način, da podelimo nagrade in priznanja tistim posameznikom, za katere smo v njihovem delu in dosežkih prepoznali pomemben prispevek za celotno akademsko skupnost. Vsem letošnjim nagrajencem in dobitnikom priznanj iskreno čestitam, ob čemer se zavedam, da je še mnogo drugih, ki s svojim delom doprinašajo k ugledu univerze, zato se jim prav tako zahvaljujem. V okviru našega poslanstva smo poklicani, da si neomajno prizadevamo za vzpostavljanje primernega akademskega okolja, v katerem se bodo krepili kultura, vrednote in etika, kar nas bo zaposlene in študente še naprej vzpodbujalo k odličnosti. To pomeni nujnost upoštevanja akademskih vrednot, gradnje kulture dialoga, medsebojnega spoštovanja, poštenosti do sebe in drugih ter zavezanosti resnici."

Ob tej priložnosti so na slavnostnem dogodku podelili tudi Perlachovo priznanje za študijsko leto 2022/2023, ki se se podeljuje za raziskovalno, umetniško, strokovno in razvojno dejavnost skupin študentov.

Patricija Glavica, Vita Višič in Andrej Stanišić s Pravne fakultete Univerze v Mariboru so prejeli Perlachovo priznanje za uspehe na tekmovanjih in sicer za doseženo 3. mesto na mednarodnem tekmovanju »Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition«.

Za najboljše študijske uspehe študentov Univerze v Mariboru v svoji vpisni generaciji na podlagi predlogov matičnih fakultet, je Rektorjevo nagrado prejela Tea Unger.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!