Novice

Študenti Pravne fakultete Univerze v Mariboru so se med 1. in 3. aprilom 2022 udeležili tekmovanja MEDMUN v Franciji

Datum objave: 06.04.2022 | Datum poteka: 31.12.2030

Študenti Pravne fakultete Univerze v Mariboru so se pod mentorstvom asistenta Jana Stajnka med 1. in 3. aprilom 2022 udeležili tekmovanja MEDMUN, ki je potekalo na SciencesPo College kampusu Menton, v Franciji.

Tekmovalci Marko Čeh, Zala Heric, Anika Rovan in Melissa Smovnik so se na tekmovanju odlično odrezali. Posebej je treba izpostaviti tekmovalko Aniko Rovan, ki si je kljub neizprosni konkurenci prislužila prestižni naziv Best Delegate v okviru odbora UNEP (United Nations Environment Programme).

Našim izvrstnim študentom iskreno čestitamo!

Mediterranean Model United Nations (MEDMUN) je tekmovanje v okviru Model United Nations (MUN) konferenc. Na teh se po pravilih postopka, ki veljajo za posamezen odbor mednarodne organizacije, obravnavajo pereče teme, ki pestijo mednarodno skupnost. Vsak delegat predstavlja po eno državo članico posameznega odbora (na primer Odbora ZN za človekove pravice), debata pa v celoti poteka v angleškem jeziku, kar pripomore ne le h krepitvi retoričnih in pogajalskih sposobnosti, ampak tudi bogatenju besedišča. Tekmovanja MEDMUN se je udeležilo več kot 500 tekmovalcev iz 70 držav in 5 kontinentov.

Več o tekmovanju: https://www.medmun.org/