Novice

Teden delovnega prava

Datum objave: 08.12.2023 | Datum poteka: 31.12.2030

V ponedeljek, 4. 12. 2023 in v torek, 5. 12. 2023 je v prostorih PF potekal Teden delovnega prava, ki ga že tradicionalno organizira Študentski svet Pravne fakultete UM v sodelovanju s prof. Darjo Senčur Peček in asist. Aljošo Polajžarjem.

V ponedeljek je potekala okrogla miza na temo delovnega časa. V prvem delu so posamezne vidike delovnega časa predstavili študentje PF: Asja Lešnik, Jakob Hauptman, Nuša Fakin, Iza Beširević in Matej Makoter Rožmarin. Iz praktičnega vidika pa je problematiko delovnega časa, še posebej v luči sprememb na področju evidentiranja delovnega časa, predstavil inšpektor za delo, Matej Štivan. 

Na koncu je potekal kahoot kviz na temo delovnega prava. Zmagovalke kviza so: Maša Kaiser, Sandra Borak, Lisa Elizabeth Strouken.

V torek je potekalo tekmovanje iz mediacije. Študentje so prijeli primer delovnopravnega spora, ki so ga preučili in se nato preizkusili v vlogah delavca, delodajalca in mediatorja. Vsi tekmovalci so se odlično odrezali, strokovna komisija pa je imela zelo težko nalogo.

Strokovna komisija v sestavi prof. dr. Darja Senčur Peček, mag. Helena Polič in mag. Nataša Ciraj je izbrala:

  • Evo Ledinek kot najboljšo mediatorko,
  • Sandro Borak kot najboljšo delodajalko,
  • Ano Veroniko Borko kot najboljšo delavko.