Novice

Tekmovanje MUNLawS in priborjene tri nagrade študentov Pravne fakultete Univerze v Mariboru

Datum objave: 06.12.2023 | Datum poteka: 31.12.2030

Delegacija Pravne fakultete Univerze v Mariboru se je pod mentorstvom asistenta Jana Stajnka med 1. in 3. decembrom udeležila tekmovanja MUNLawS, ki ga je organizirala Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Tekmovalci Ana Brumec, Blaž Bukovec, Filip Mitevski in Jelena Popović so se odlično odrezali in Pravni fakulteti Univerze v Mariboru priborili kar tri nagrade.

Posebej je treba izpostaviti Jeleno Popović, ki si je prislužila naziv Best Agent v okviru Meddržavnega sodišča (ICJ). Tudi v okviru odbora NATO je blestela Ana Brumec, ki si je zaradi odličnega nastopa prislužila naziv Outstanding Delegate, Blaž Bukovec pa si je v odboru Odbora ZN za človekove pravice (HRC) prislužil honourable mention.

Hkrati čestitamo tudi študentoma Pravne fakultete Marku Čehu, ki je sodeloval kot mentor delegacije Gimnazije Ptuj, ter Miodragu Popoviću, ki se je letos tekmovanja udeležil kot samostojen tekmovalec.

Delegaciji čestitamo za uspehe na tekmovanju!

MUNLawS je tekmovanje v okviru Model United Nations (MUN) konferenc. Na teh se po pravilih postopka, ki veljajo za posamezen odbor mednarodne organizacije, obravnavajo pereče teme, ki pestijo mednarodno skupnost. Vsak delegat predstavlja po eno državo članico posameznega odbora, debata pa v celoti poteka v angleškem jeziku, kar pripomore ne le h krepitvi retoričnih in pogajalskih sposobnosti, ampak tudi bogatenju besedišča. Od leta 2013 se je konference MUNLawS udeležilo več kot 1000 udeležencev iz 40 držav in 4 kontinentov.