Novice

Tekmovanje ŠTUDENTSKA PRAVDA in ponovni uspeh študentov naše fakultete

Datum objave: 09.12.2016 | Datum poteka: 31.10.2017

Novica je potekla!

Študenti Pravne fakultete Univerze v Mariboru so zasedli PRVO mesto na tekmovanju Študentska pravda. Gre za tekmovanje študentov prava iz znanja (slovenskega) civilnega procesnega in materialnega prava.

V ponedeljek, 5. decembra, se je na Pravni fakulteti izvedla Študentska pravda. Tekmovanje študentov prava, ki se je začelo meseca maja z izdajo primera, nadaljevalo oktobra z vložitvijo tožb in odgovorov nanje, je včeraj doživelo zaključno dejanje, ko so se 4 najboljše ekipe med seboj pomerile v dveh polfinalnih in eni finalni obravnavi. V finale sta se uspeli uvrstiti ekipi iz Pravne fakultete Univerze v Mariboru in Pravne fakultete Univerze v Ljubljani. Senat na finalni obravnavi, ki so ga sestavljali - višji sodnik Matej Čujovič kot predsednik, okrožna sodnica dr. Urška Kežmah ter odvetnica Daniela Sindičič (odv. družba Ilić & Partnerji), je po posvetovanju odločil, da je prvo mesto zasedla skupina mariborske pravne fakultete (v sestavi Sašo Šilec, Nina Dajčman, Tadej Matičko in Kristjan Zahrastnik), medtem ko je drugo mesto (z nagrado za najboljši pisni izdelek) zasedla ekipa ljubljanske pravne fakultete (Maša Ban, Sergej Oštir, Barbara Kompan, Luka Krajcar, Jan Gantar).

Zmagovalcem in nagrajencem iskrene čestitke!

Zahvala gre prav tako višji sodnici Alenki Zadravec ter odvetnicama Vesni Gorjup Zupančič (odv. pisarna Gorjup) in Nataši Štelcer (odv. pisararna Štelcer Berkovič), za sojenje na polfinalnih obravnavah. Tudi preostali študentski ekipi, ki sta se uvrstili v polfinale in vse ostale ekipe, ki se niso prebile do ustne faze tekmovanja, prejmejo čestitke za trud in prizadevnost.