Novice

Tri nagrade za naše študente na tekmovanju MUNLawS

Datum objave: 28.11.2022 | Datum poteka: 31.12.2030

Delegacija Pravne fakultete Univerze v Mariboru se je  pod mentorstvom asistenta Jana Stajnka med 11. in 13. novembrom 2022 udeležila tekmovanja MUNLawS, ki ga je organizirala Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani.

Tekmovalci Lana Simončič, Melissa Smovnik, Miodrag Popović in Zala Heric so se odlično odrezali in Pravni fakulteti Univerze v Mariboru priborili kar tri nagrade.

Posebej gre izpostaviti tekmovalko Lano Simončič, ki si je prislužila naziv Best Delegate v okviru Evropskega sveta (European Council). Tudi v okviru odbora INTERPOL sta blestela Melissa Smovnik, ki si je zaradi odličnega nastopa prislužila naziv Outstanding Delegate, ter Miodrag Popović, ki si je prislužil honourable mention. Tudi Zala Heric se je dobro izkazala in nastopila v enem od najzahtevnejših odborov, in sicer v Varnostnem svetu OZN (Security Council).

MUNLawS je tekmovanje v okviru Model United Nations (MUN) konferenc. Na teh se po pravilih postopka, ki veljajo za posamezen odbor mednarodne organizacije, obravnavajo pereče teme, ki pestijo mednarodno skupnost. Vsak delegat predstavlja po eno državo članico posameznega odbora, debata pa v celoti poteka v angleškem jeziku, kar pripomore ne le h krepitvi retoričnih in pogajalskih sposobnosti, ampak tudi bogatenju besedišča. Od leta 2013 se je konference MUNLawS udeležilo več kot 1000 udeležencev iz 40 držav in 4 kontinentov.

Delegaciji čestitamo za uspehe na tekmovanju!