Novice

Udeležba študentov Pravne fakultete UM na tekmovanju MUNLawS

Datum objave: 22.11.2021 | Datum poteka: 31.12.2030

Študenti Pravne fakultete Univerze v Mariboru so se pod mentorstvom asistenta Jana Stajnka med 12. in 14. novembrom udeležili tekmovanja MUNLawS, ki je potekalo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani.

Tekmovalci so nastopili v Odboru ZN za človekove pravice (Hanna Karič in Mija Kozole), Svetu Evropske unije (Jakob Hauptman) in Evropskem svet (Lejla Veladžić). Kljub odličnim nastopom je tokrat naše študente ugnala ekipa United Nations Students Association Barcelona. Ne glede na to študentom iskreno čestitamo za dober nastop in požrtvovalnost.

MUNLawS je tekmovanje v okviru Model United Nations (MUN) konferenc. Na teh se po pravilih postopka, ki veljajo za posamezen odbor mednarodne organizacije, obravnavajo pereče teme, ki pestijo mednarodno skupnost. Vsak delegat predstavlja po eno državo članico posameznega odbora, debata pa v celoti poteka v angleškem jeziku, kar pripomore ne le h krepitvi retoričnih in pogajalskih sposobnosti, ampak tudi bogatenju besedišča. Leta 2015 se je konference MUNLawS udeležilo več kot 120 udeležencev iz 28 držav, 4 kontinentov in 49 različnih fakultet in šol.

Za več vsebin obiščite spletno stran MUNLawS.