Novice

Utrinki ekipe naše fakultete iz tekmovanja Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition

Datum objave: 26.04.2019 | Datum poteka: 31.12.2030

Tekmovanje Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition je tekmovanje v poznavanju mednarodnega javnega prava in je največje »moot« tekmovanje za študente prava. Na tem tekmovanju sodeluje več kot 680 pravnih šol iz 100 držav.

Od septembra lani je Jessup ekipa Pravne fakultete Univerze v Mariboru v sestavi: Leon Brulc, Teodora Kordiš, Barbara Smogavc in Valentin Justin Tratnik, pod mentorstvom doc. dr. Petre Weingerl in red. prof. dr. Matjaža Tratnika, aktivno reševala fiktivni primer spora med dvema državama in se soočila z reševanjem raznh  vprašanj in problemov  s področja mednarodnega javnega prava.

Tekmovanje predstavlja simulacijo spora med državama pred Meddržavnim sodiščem. Vsaka tekmovalna ekipa pripravi ustni in pisni vlogi v katerih zagovarjajo stališča tožeče in tožene stranke v obravnavani zadevi.

Od 20. do 24. februarja se je ekipa udeležila selection rounds v Lizboni na Portugalskem in bila kasneje povabljena tudi na nadaljevanje tekmovanja v Združene države Amerike (v Washington), kjer je ustno zagovarjala svoje argumente pred sodniki in znanimi strokovnjaki mednarodnega prava.

Naši Jessup ekipi iskreno čestitamo za uspešno udeležbo na tem prestižnem tekmovanju!