Novice

Varuh človekovih pravic je podelil priznanje za drugo mesto v kategoriji magistrskih nalog magistrantki Sanji Čahuk

Datum objave: 26.09.2023 | Datum poteka: 31.12.2030

Sanja ČAHUK, študentka s Pravne fakultete Univerze v Mariboru, ki je pod mentorstvom prof. dr. Suzane KRALJIĆ, napisala magistrsko delo »Avtonomija in dostojanstvo človeka ob koncu življenja: pravne in etične dileme«, je na 2. javnem natečaju Varuha človekovih pravic Republike Slovenije za diplomska, magistrska in doktorska dela s področja človekovih pravic prejela priznanje za drugo mesto na 2. javnem natečaju Varuha v kategoriji magistrskih nalog. Drugo mesto si je magistrantka delila z Izo Thaler (Pravne možnosti regularizacije ljudi brez statusa po zavrnitvi prošnje za mednarodno zaščito, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani).

Svečana podelitev priznanja je potekala v ponedeljek 25. septembra 2023 v Veliki sejni sobi Varuha človekovih pravic. Sanja ČAHUK je svojo magistrsko nalogo na svečani podelitvi najprej predstavila, nato pa prevzela priznanje za svojo magistrsko naloga od Varuha človekovih pravic RS Petra Svetine.

Iskrene čestitke!

Več o novici: https://www.varuh-rs.si/sporocila-za-javnost/novica/tudi-letos-varuh-nagradil-raziskovalna-dela-s-podrocja-clovekovih-pravic/