Novice

Za nami so uspešno izvedeni INFORMATIVNI DNEVI 2024

Datum objave: 19.02.2024 | Datum poteka: 31.12.2099

V petek in soboto, 16. in 17. februarja 2024, so na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru potekali Informativni dnevi 2024. Dogodek smo prenašali tudi preko spleta, tako da so se nam lahko pridružili tudi tisti, ki se dogodka v živo na Mladinski 9 v Mariboru, niso mogli udeležiti.

Tudi letos nas je obiskalo veliko število dijakinj in dijakov ter njihovih staršev, ki so imeli priložnost prisluhniti pozdravnemu nagovoru dekana red. prof. dr. Tomaža Keresteša in nagovoru prodekanice za izobraževalno dejavnost prof. dr. Darje Senčur Peček. Urška Kukovec, pomočnica tajnika fakultete, ki je povezovala dogodek in je tudi sama diplomirala na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru ter je danes tudi doktorska študentka z opravljenim pravniškim državnim izpitom, je napovedala naslednjo govornico red. prof. dr. Suzana Kraljić, ki je predstavila študij v tujini in status študenta s posebnimi potrebami oz. s posebnim statusom. Odvetnik doc. dr. Miha Šošić je bodočim brucem predstavil poklic odvetnika in delo docenta na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. Letos se nam je prvič pridružila tudi gospa notarka Mojca Vertačnik, ki je predstavila poklic notarja.  "Predavanje na pokušino" je izvedel izr. prof. dr. Miha Šepec in bodočim študentom prava, s praktičnimi primeri iz vsakdanjega življenja, predstavil pravo.

Prodekanica študentka Asja Lešnik je s svojo ekipo študentov Študentskega sveta PF UM izvedla klepet "O faksu na kavi", odgovorili so na vsa vprašanja povezana s pravnim študijem ter predstavili predmetnik Univerzitetnega študijskega programa 1. stopnje Pravo.

Dijake in dijakinje smo seznanili s pomembni informaciji o študiju prava in jim omogočili, da so iz prve roke izvedeli kako poteka študij na naši fakulteti. Pri študiju na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru, jim bodo poleg vrhunskih profesorjev, izjemnih pedagogov in mednarodno priznanih strokovnjakov pomagali tudi tutorji študenti, kajti vzpostavljeno imamo odlično tutorsko mrežo in gradimo na dobrih medčloveških odnosih.

Vsem dijakom in dijakinjam se zahvaljujemo za obisk ter jim želimo, da uspešno opravijo splošno maturo, ki je pogoj za vpis na našo fakulteto ter upamo, da se ponovno vidimo oktobra 2024 v predavalnicah Pravne fakultete Univerze v Mariboru na Mladinski 9 v Mariboru.

Vpišite se na Pravno fakulteto Univerze v Mariboru, saj se vaša pot do izjemnosti lahko začne z nami!