Novice

Združenje stalnih sodnih tolmačev in pravnih prevajalcev Slovenije SCIT

Datum objave: 11.06.2018 | Datum poteka: 31.12.2018

Novica je potekla!

6. junija 2018 so se v okviru načrtovanja projekta Pravo in jezik v pravosodju - mednarodno mreženje na Pravni fakulteti Univerze na Reki sešli gostiteljica: prof. dr. Vesna Crnić-Grotić, dekanica Pravne fakultete na Reki, dr. Martina Bajčić, Pravna fakulteta na Reki, prof. dr. Lawrence Solan, Brooklyn Law School, prof. dr. Borut Holcman in doktorska študentka na naši fakulteti, predsednica Združenja stalnih sodnih tolmačev in pravnih prevajalcev Slovenije SCIT mag. Viktorija Osolnik Kunc (pobudnica srečanja).
Srečanje s prof. dr. Lawrencem Solanom z Brooklyn Law School v New Yorku je bilo dogovorjeno na eni izmed mednarodnih konferenc, na kateri je pobudnica srečanja aktivno sodelovala.

Prof. dr. Lawrence Solan je bil v Evropi kot predavatelj v Bonnu, hkrati pa na obisku Pravne fakultete v Splitu (fakulteti sodelujeta).

Obisku na Reki se je pridružil tudi prof. dr. Borut Holcman z željo, da bi prof. dr. Lawrence Solan obiskal tudi našo fakulteto.

Na srečanju so dogovorili izhodišča projekta za strokovno in metodološko podporo tolmačem in prevajalcem v vseh vejah pravosodja v regiji (Hrvaška - Slovenija) in po možnosti širše.